Fokusointi

Fokusointi on sinulle, joka haluat lisätä itsetuntemustasi ja oivaltaa paremmin sisästä dynamiikkaasi, joka voi estää tai viedä jotain kohti. Sinulle, joka haluat löytää paremman yhteyden kehosi viisauteen, tunnistaa tarkemmin sisäisen ohjauksesi ja tehdä päätöksiä, jotka ovat aidosti linjassa sisimpäsi kanssa.

Se ominaisuutemme, jota fokusoinnissa kutsutaan merkitystuntemukseksi, on tuttua meille, kun esim. vatsanpohjassa kouraisee, kun ajattelemme jotain pelottavaa tilannetta tai kun rinnassamme on pakahduttava tunne, kun ajattelemme jotain meille rakasta. Jokaisella meistä on kyky tuntea kehossamme tunteet, ajatusmallit, uskomukset, tulkintamme kaikesta elämäämme liittyvästä. Fokusointi on tämän kaiken kuuntelua ja niille tilan pitämistä, jotta ne voivat alkaa ilmaista itseään uudella tavalla.

Fokusointi on meille kaikille luontaista ja silti usein älyllinen järkeily, opitut toimintamallit, uskomukset ja pelot tulevat väliin ja estävät meitä kuulemasta sitä, mitä sisällämme on aidosti elossa. Yleensä tämä tapahtuu niin nopeasti, että emme ole edes selvillä, että näin tapahtuu. On eri asia ymmärtää loogisesti tai antaa selitys sille, miksi meistä tuntuu joltakin, kuin saada tähän kehoyhteys, jolloin asia yleensä avautuu meille tavalla, jota emme osanneet ajatella tai joka voi jopa olla ristiriidassa ajattelumme kanssa. Fokusointi on polku ei-tietämiseen, jonka tunnustelu tuo meihin syvempää ymmärrystä, joka on enemmän kuin tieto.

Fokusointi­menetelmä pitää sisällään myötätuntoisen kuuntelun, jossa ei neuvota, tyynnytellä ja jossa ei ylipäätänsäkään ole pyrkimystä saada mitään muuttumaan. Se on läsnäoloa itsellemme ja toiselle, avoimena ja kiinnostuneena, ei-tietämisen tilassa. Kun saamme kosketuksen sisimpä­ämme tästä tilasta käsin, pääsemme mukaan sisäiseen prosessiin ja koemme myös, kuinka jokin alkaa muuttua. Omassa tahdissaan ja sille oikeilla askeleilla, jolloin myös alkaa tarkentua, mistä oikeastaan tässä on kyse. Fokusointi syventää suhdetta itseemme ja toisiin. Se myös täydentää ja tukee muita käytössämme olevia menetelmiä. Fokusointi on ennen kaikkea sisäistä vuorovaikutusta ja samalla se on rikastuttavaa läsnäoloa myös parityöskentelyssä.

Tulevat fokusointikurssit ja esittelyt

Fokusointimenetelmän esittelyt

Paras tapa tutustua fokusointiin on kokea se omakohtaisesti. Tule mukaan maksuttomaan nettitapaamiseen, jossa esittelen fokusointimenetelmää lyhyesti ja pääset itse kokeilemaan fokusointia käytännössä. Tilaisuudessa on  mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta.
Seuraavat fokusoinnnin esittelyt ovat:  ke 23.1.2019 ja ke 13.2.2019 klo 17.30.  
Ilmoittaudu esittelyyn täältä.

Kehollinen kuuntelu: Fokusoinnin perusteet I
su 13.1. ja su 20.1.2019 klo 9-16  (2 päivää) 

Mitä on fokusointi? –  fokusoinnin kulmakivet ja harjoittelu. Fokusoinnin ytimen muodostaa myötätuntoinen kuuntelu sekä tilan ja ajan antaminen sille, mitä meissä, elämässämme ja tässä hetkessä on meneillään. Fokusointi on erityisen voimallista silloin, kun tunnustelemme tätä kaikkea pareittain tai pienryhmässä. Silloin on helpompi olla läsnä kehon hienovaraisille ja monisyisille viesteille ja kuulemme myös itseämme tarkemmin. Kurssi antaa edellytykset harjoittaa fokusointia yksin ja parin kanssa. Kurssilla tehdään harjoituksia pareittain sekä ryhmässä, luottamuksellisessa ja sallivassa ilmapiirissä.
Lataa kurssiesite.

Kurssin hinta: 250 € (sis. alv 24 %)
Ilmoittautuminen tämän sivun lopussa olevalla lomakkeella 31.12.2018 mennessä. Kurssi pidetään Vantaalla Kartanonkoskella.  Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä.

Fokusoinnin perustaitojen syventäminen II
Suunnitteilla on kurssi helmiikuulle 2019 – kysy lisää!
Syvennämme kehomme kuuntelun taitoja ja samalla myös kuuntelua parityöskentelyssä. Painotus on pari- ja ryhmäharjoituksissa. Edellytyksenä Fokusointi I kurssi tai vastaavat taidot. Katso myös lyhyt sisältökuvaus Palvelut-sivulta. Kurssi pidetään Vantaalla.
Pyydä lisätietoa seuraavista kursseista täältä.